Vintage Kluis Laurent Fraigneux

Gepubliceerd op 11/5/2020

Vintage Kluis Laurent Fraigneux

Wij hebben deze mooie oude kluis van het Luikse merk Fraigneux gerestaureerd, dit merk bestaat al een aantal decennia niet meer na een overname door het merk Chubb wat later Chubb Lips werd. Niettegenstaande was Fraigneux één van de grootste Belgische constructeurs van brandkasten en kluizen, zij waren vooral actief in de bankwereld met duizenden gebouwde kluiszalen.  

Deze gepantserde kluis dateert uit de jaren dertig en werd gebouwd voor een gerenommeerde Brusselse juwelier. De kluis is uitgerust met een sleutelslot Protector van het Duitse merk Kromer, dit slot wordt in een licht aangepaste versie nog steeds gemaakt en is gecertifieerd volgens VdS EN1300 klasse C,  wat de hoogste klasse is voor kluissloten.  Het codeslot “monobouton” met 4 letters is een exclusiviteit van Fraigneux, het is gebruiksvriendelijk en zeer veilig met verplichte sluiting.

Het mechanisme van deze kluis is volledig gereviseerd, de scharnieren in nieuwstaat hersteld. Wordt geleverd met 2 sleutels en geniet van 2 jaar garantie.

 

Vintage Kluis Laurent Fraigneux Vintage Kluis Laurent Fraigneux

Wapenkast GC

Gepubliceerd op 14/4/2020

Deze reeks wapenkasten wordt ons nieuw instapmodel, ze zijn lichter gebouwd dan al onze andere modellen toch overtreft hun solide constructie nog steeds die van menig concurrent. Een afsluitbaar binnenvak is standaard op de meeste modellen, dit vak is eenvoudig te demonteren.

wapenkluizen ATB GCwapenkluizen ATB GC


Interessant aan deze reeks is dat het ook een aantal speciale modellen bevat zoals een hoekmodel en een extra plat model dat kan worden ingebouwd. 

Hoekmodel wapenkast en extra dunne wapenkastHoekmodel wapenkast en extra dunne wapenkast

Deze fabrikant biedt ook een praktische ladekluis aan.

ladekluizen voor wapensladekluizen voor wapens


Productpagina wapenkast GC

Productpagina ladekluis voor wapens GC

Fichet-Bauche Atrius

Gepubliceerd op 14/4/2020

De Fichet-Bauche Atrius is de nieuwste telg uit het Fichet Bauche gamma en ontworpen om de kloof tussen de inbraakwerede Fichet Millium reeks en de “high end” inbraak brand en explosie werende Fichet Inviktus reeks te dichten.

De Fichet Bauche Atrius is een klassieke hoogwaardige inbraakwerende klasse 4 en 5 kluizenserie verkrijgbaar in 5 maatvoeringen.

Productpagina Fichet-Bauche Atrius kluizen

Nieuwe reeks klasse 3 kluizen.

Gepubliceerd op 14/4/2020

Met deze nieuwe reeks ECB.S gekeurde kluizen hebben we meteen de kleinste klasse 3 kluizen in ons gamma. Deze in Spanje gebouwde kluizen worden genieten van een uitstekende afwerking en gecompromitteerde kwaliteit !

Productpagina Olle AR grade III kluizen

KLUIZEN KLASSE 3 ARKLUIZEN KLASSE 3 AR 

 

 

DRS PRO klasse 5

Gepubliceerd op 31/5/2016

Bode Panzer DRS PRO kluizen nu ook beschikbaar in klasse 5

Het  DRS PRO kluizen gamma is nu aangevuld met een zwaardere klasse 5 reeks. Bij deze klasse 5 kluizen zijn de wanden en de deur 20mm dikker geworden en  zijn ze voorzien van ronde schoten aan de 4 zijden van de deur.

 

DRS PRO kluis klasse 5 model 124DRS PRO kluis klasse 5 model 124

Productpagina DRS PRO kluizen

Kaba-Mauer Code combi B wordt Combi B30

Gepubliceerd op 29/5/2016

Het populaire Code-combi B codeslot met noodsleutel heeft een grondige “facelift” gekregen. Het toetsenbord werd volledig vernieuwd, uit hoogwaardig aluminium, verbeterde toetsen, eenvoudiger te demonteren voor het inbrengen van de noodsleutel of voor het vervangen van de batterijen.Ook de elektronica kreeg een grondige update, zo zijn er tot 32 codes mogelijk, is er een audit van de laatste 200 acties en kan het slot worden geïntegreerd in aan een acces controle systeem of alarm systeem.

De Kaba-Mauer combi B 30 kan worden geplaatst op de meeste van onze brandkasten en kluizen tot en met kluizen klasse 5.

Productpagina Kaba-Mauer B30

Informatiekaart kluizen en Brandkasten

Gepubliceerd op 22/5/2016

Belgosafe, de nationale vakvereniging van fabrikanten, verdelers en service verleners van geld en waardebergingssystemen zoals brandkasten en kluizen, heeft een informatie kaart uitgegeven die op een beknopte manier uitleg geeft over de verschillende inbraakwerende en brandwerende normeringen voor brandkasten en kluizen.

De indicatiewaardeberging of dekkingsadvies verzekeraars is aangepast en opgesplitst in geld en kostbaarheden. Meestal ligt het advies voor contant geld lager en voor kostbaarheden hoger dan de vorige indicaties.
Deze indicaties zijn nu voor Nederland en België dezelfde.

Belangrijk is dat de waarden voor contant geld niet mogen worden opgeteld : Bijvoorbeeld een klasse 3 is € 45 000 aan contant geld of € 90 000 aan kostbaarheden.
De reden voor de opsplitsing is dat contant geld meteen na diefstal in omloop kan worden gebracht en dus meer gegeerd is dan kost baarheden die meestal eerst nog  te worden verkocht om zo in geld om te zetten.

Zoals voorheen zijn deze bedragen indicatief, en kunnen  deze waarden verhoogt afhankelijk van andere factoren zoals de situering van de verblijfplaats, risico's veroorzaakt door de aard van het te beschermen goed, additionele veiligheidssystemen. U neemt hiervoor best contact op met uw verzekeraar.

Informatiekaart kluizen en brandkasten

Vernieuwde Salvus Kluizen

Gepubliceerd op 21/5/2016

Nu ook modellen in klasse 3, 4 en 5

Het assortiment van onze populaire Salvus kluizen is uitgebreid met modellen in klasse 3, 4  en 5 :

- Kluizen Salvus Rome in klasse 3 en eveneens 30 minuten brandwerend voor papier .
                                               product pagina salvus Rome

- Kluizen Salvus Bergamo klasse 4
                                               product pagina salvus Bergamo

-Kluizen Salvus Massa klasse 5
                                               product pagina salvus Massa

Ook de Salvus Milano is vernieuwd deze klasse 2 kluis is nu ook brandwerend 30 minuten voor papier.                                    product pagina salvus Milano

Salvus Rome 1 kluisSalvus Rome 1 kluis
 

GS Wapenkasten

Gepubliceerd op 21/5/2016

Eindelijk goede superstevige wapenkasten beschikbaar in ons gamma !

 

De ATB wapenkasten GS genieten van een zeer solide constructie uit 4 mm dik hoogwaardig plaatstaal, volledig afgelast aan de naden en meermaals omgeplooid voor extra stevigheid. De deur en de romp grijpen op alle 4 zijden in elkaar en wordt vergrendeld doormiddel van stalenschoten vooraan, onderaan en bovenaan. Aan de scharnierzijde in een inhaak profiel op de hele hoogte van de deur voorzien wat het doorzagen van de scharnieren nutteloos maakt.

Link wapenkasten ATB GS

Nieuwe Fichet-Bauche kluizen

Gepubliceerd op 21/9/2014

Nevo design kluis en het Inviktus gamma kluizen

Bij het ontwerp van de nieuwe Fichet-Bauche Nevo kluis werd bijzondere aandacht gegeven aan het design en de ergonomie. De Nevo is de eerste kluis met een geautomatiseerde vergrendeling en opening en het toetsenbord is bovenaan geplaatst voor optimaal comfort . 

Deze inbraakwerende kluizen zijn momenteel enkel verkrijgbaar in klasse 1 volgens EN 1143-1 (indicatie waardeberging € 25 000)

FICHET BAUCHE NEVO

Brochure Fichet-BaucheNevo.pdf
Fichet-Bauche Nevo product pagina

De nieuwe Fichet-Bauche Inviktus kluizen reeks zijn bedoeld om de Fichet-Bauche Silver, Gold, Carat en Pyramis kluizen, ook wel de K-reeks genoemd, te vervangen. Dit gamma kluizen was top op heden de referentie inzake “high-security” kluizen desondanks ze reeds meer dan 20 jaar in productie waren.
De Fichet-Bauche Inviktus kluizen bieden een gecertificeerde drievoudige bescherming :  tegen inbraak, brand en explosie. Voor de constructie is  voor gekozen om verder te bouwen op de beproefde methode  met dikke wanden, toch is er in geslaagd om ze lichter te maken en het nuttige volume te verhogen.
Er is vooruitgang geboekt in de praktische indeling van de kluis, zoals een grote waaier aan accessoires en de legborden zijn regelbaar in stappen van 12 mm. Voorts bestaat de mogelijkheid om de scharnieren aan de linker of rechter zijde te hebben zonder meerprijs.
Standaard zijn de InviKtus kluizen uitgerust de unieke Fichet-Bauche mechanische sloten, het Moneo codeslot en het MxB sleutelslot. Uiteraard kan de kluis ook met andere (elektronische sloten)  worden uitgerust.
De reeks omvat 6 maatvoeringen, waaronder een model met 2 deuren.
Verkrijgbaar in de klassen III, IV, V en VI

Fichet-Bauche InviKtus kluisEngelstalige Brochure Fichet-Bauche Inviktus
Engelstalige Leaflet Fichet-Bauche Inviktus

 

Poroduct pagina Fichet-Bauche Invictus

Atelier Boonen lid van Belgosafe

Gepubliceerd op 21/9/2014

Atelier Boonen is oprichtend lid van Belgosafe, de nationale vakvereniging van fabrikanten, verdelers en service verleners van geld en waardebergingssystemen zoals brandkasten en kluizen.
Deze vereniging is tot stand gekomen als respons op de desinformatie betreffende normeringen in onze sector. Zij heeft als doel de markt correct te informeren inzake de normering en de certificatie die van toepassing zijn op secure storage producten.
Belgosafe is op zijn beurt lid van de Europese organisatie Eurosafe.

Nieuwe website Atelier Boonen Online!!!

Gepubliceerd op 23/7/2013

Verfijnde zoekfunctie moet het gebruiksgemak verhogen.

Door ons steeds groter wordend aanbod kluizen en brandkasten was het tijdrovend om de juiste kluis te vinden op onze vorige website.

Daarom hebben we besloten een nieuwe database georiënteerde website met uitgebreide zoekfunctie te ontwikkelen.

Nu is het mogelijk om onze producten te zoeken op : 

  • Soort of type kluis
  • Brandwerende klasse
  • Inbraakwerende klasse
  • Maximale buitenmaten
  • Minimale binnenmaten
  • Minimaal volume
  • Maximaal gewicht


Er kan ook op een trefwoord worden gezocht, bijvoorbeeld bij het van "Fichet" zullen alle producten van dit merk, geordend volgens klasse, worden weergegeven.

Op de product pagina's kunnen automatisch .pdf bestanden worden gegenereerd, per model nagaan welke sloten erop kunnen worden geplaatst, welke opties er beschikbaar zijn, foto's bekijken en een offerte aanvragen.

Onze support pagina's omvatten een dynamische FAQ pagina, een download pagina voor handleidingen, informatieve pagina's betreffende de keuze van een kluis alsook over de certificatie en een pagina met links.

Aangezien service onze hoofdactiviteit is zijn ook onze service pagina's compleet vernieuwt.

Deze website is evolutief en zal in de loop der tijd nog vele aanpassingen ondergaan! 

Deze website maakt gebruik van cookies Meer details over onze cookies kunt u terugvinden in ons Cookiebeleid